Fagforfatter2013

Fagforfatter møder fagforfatter

Fredag den 15. november 2013

Klokken 13.30 – 14.45 Ankomst, indkvartering og kaffe

14.45 – 15.00 Velkomst ved Birgit Knudsen næstformand og kasserer for F- styrelsen

15.00 – 17.00 Nina Anker Nissen Saxo Publish

Kom i gang med at udgive selv. Du er tæt på eller færdig med din fagbog. Og overvejer at udgive den selv. Men hvad er næste skridt? Kom og få svar på alle dine spørgsmål om at udgive digitalt. Hvordan kommer man fra Word-dokument til færdigt e-bogs-format? Hvor kan man få hjælp til layout, redigering og korrekturlæsning? Hvordan udgiver man, og hvad koster det hele egentlig? Og hvordan får man fat i de interesserede læsere uden store markedsføringsbudgetter? Workshoppen er henvendt til dig, som skriver faglitteratur og som er tæt på eller klar til at udgive. Vi taler om alle de praktiske udfordringer, man støder på, når man vil udgive selv og fortæller om, hvordan man gratis kan bruge platformen Saxo Publish til at udgive e-bøger. Vi snakker også om, hvordan man kan markedsføre sin bog online via hjemmesider, blogs og sociale medier, og hvordan man skaber relationer til læsere, andre udgivere og relevante medier. Der vil være rig mulighed for at netværke, diskutere og stille spørgsmål, og du vil komme hjem med en masse brugbar viden om, hvordan man selv kommer i gang med at udgive. Under hele processen er der diskussion, når spørgsmål melder sig

Klokken 17.00 – 18.00 Kort præsentation af deltagerne. Husk din nyeste bog

Klokken 18. 30 – 19.30 middag

Klokken 20 – 20.30 Lone Kühlmann forfatter

Lone Kühlmann er uddannet journalist her hjemme og i USA og arbejdede mange år som udenrigskorrespondent og studievært for TV-Avisen. Hun skrev sin første bog Op- eller nedrustning i 1983 og har siden skrevet 12 bøger med meget forskellige emner bl.a. superbestsellerne Lev selv, 1994, og Vi bliver ikke yngre – fat det, 2008. I medgang og medgang, som udkommer på Gyldendal til november, er hendes første selvbiografiske bog.

Hun vil fortælle om sin arbejdsmetode, som er finpudset fra bog til bog, men som stadig har sin rod i det hun lærte som journalist: Skriv kort og klart. Frem for alt: Kill your darlings

Klokken 20.30 – 21 diskussion

Klokken 21 - kaffe og socialt samvær

Faglitterære forfattere hygger sig med hinanden

 

 

Lørdag den 16. november 2013

Klokken 8- 9 morgenmad

Klokken 9 – 9.30 Gitte Schou Hansen forfatter

Repræsenterer ”De blandede bolsjer” i den faglitterære gruppe og har stiftet bekendtskab med mange aspekter af bogbranchen gennem forfatterkarrieren, der startede i 1993. I alt er 38 fagbøger/hobbybøger publiceret på etablerede forlag, - heraf to titler med Cappelen Damm i Norge som det primære forlag, og bøgerne har fundet vej til både boghandlerens hylder, bogklubber og supermarkeder. En del titler er oversat til svensk og norsk, men også enkelte til islandsk og fransk, og med en god portion optimisme og kampvilje er det lykkedes at gøre forfatterkarrieren og de relaterede opgaver til en levevej siden år 2000.

Bogbranchen er imidlertid under stor forandring, og siden forfatterens debut i 1993 har det i stigende grad været nødvendigt at forholde sig til flere roller end den traditionelle forfatter-/forlagsrelation, med mindre ellers gode og anvendelige fagbøger skulle forsvinde fra markedet efter alt for kort tid. I 2009 oprettede forfatteren derfor eget forlag og har indtil videre genudgivet 15 udsolgte titler som e-bøger og en enkelt som papirbog og har derfor gjort sig mange erfaringer med returnering af forlagsrettigheder, herunder også kopivederlag, køb af billeder og tryksatser. At være selvudgiver var i starten en ensom proces, men et medlemskab af netværket ”NewPub”, der blev etableret for et par år siden via Facebook, opfyldte behovet for både faglig og kollegial støtte i forståelsen af bogbranchen og de mange nye publiceringsmuligheder, som under alle omstændigheder udfordrer både nye og etablerede forfattere.

Herefter diskussion

Klokken 10 – 10.30. Anne Middelboe Christensen forfatter

Anmeldelser kan sælge dans

Men kan dans også sælge anmeldelser?

Anne Middelboe Christensen er teateranmelder ved Dagbladet Information og underviser i Kulturjournalistik ved Københavns Universitet - og indehaver af det poetiske projekt Middelboes Ordbutik.

Sidste år udgav hun to vidt forskellige bøger i samme uge:

’Begejstring og Brutalitet - en guide til anmelderens rolle’ og ’Dansen i Spejlet. John R. Johnsens dansefotos’. Begge dele som trykte bøger.

Hendes indlæg bliver en reportage fra maratondansen med begge bøger.

Herefter diskussion

Klokken 11 - 11.30 Adil Erdem forfatter

Erindringen om min far. - Højdepunkter mellem far og søn - så biografien ikke bliver til en roman. Adil Erdem, f. 1964, debuterede på dansk med novellesamlingen Som en dråbe i norden (1992), Og har siden skrevet børnebøger, ungdomsbøger, debatbøger, noveller og digte. Har blandt andet fået Danmarks Skolebiblioteksforenings Forfatterpris for bogen Rejsen ud af mørket (2002). Adil Erdem har udgivet to bøger i år: Benny, en roman om Danmark i forandring og Min far Tefik, biografien af en gæstearbejder, en af de første gæstearbejdere, der kom til Danmark i 1969.

Herefter diskussion

Klokken 12 – 13.00 frokost

Klokken 13.00 – 13.30 Nicolai Dragsted forfatter

Hvorfor er jeg fagbogsforfatter?

Med baggrund i erfaring fra 6 bøger og en række faglige artikler vender Nicolai nogle af de forskellige elementer, der driver den næste bog frem. Forfængelighed, nysgerrighed, passion, markedsføring, anerkendelse, hjælp til fordybelse og analyse, tilfældigheder, etc. Han berører også det privilegier det er at være første skribent på et nyt fagområde. Nicolai Dragsted har skrevet bøger om it kontrakter og FAKTA om it-jura og sikkerhed.

Herefter diskussion

Klokken 14.00 – cirka 14.30 evaluering herefter afrejse

Birgit Knudsen | Digevej 21 Sønderho, 6720 Fanø - DENMARK | birgit.rita.knudsen@outlook.dk